Writing Your First 100 Jokes

A "Writing Your First 100 Jokes" egy ingyenes e-könyv tele gyakorlatokkal, írott példákkal és videó példákkal, mely végigvezet az első 100 vicced megírásán.
A gomb megnyomásával feliratkozol az Off The Line Hírlevélre.

Ajánlások

Mindig ebből a könyvből csinálok gyakorlatokat, ha szeretném beröffenteni az agyam viccíráshoz. Nagyon hasznos, tökre kitágította a vicctáramat, főleg mert praktikusan és könnyen megoldhatók a feladatok, és nem töltök órákat azzal, hogy rávegyem magam, hogy elvégezzem. Szóval lustabiztos is. Szerintem akkor is szórakoztató olvasni, ha amúgy nem akarsz vicceket írni. Nagyon szuper könyv!
Nagyon szép, precíz munka, ma-holnap végig is érek az összes feladaton és nagyon sokat tanultam belőle!
Jártak már nálunk ex-színészek, bűvészek, profi befutott stand-uposok. De olyan, aki egy könyvet írt volna a viccírásról? Igen! Olyan is. Erre vagyunk talán a legbüszkébbek. Meg arra, hogy aki írta, "nem csak tanítja", hanem élőben is fenomenális.

Mi is ez?

A “Writing Your First 100 Jokes” egy ingyenes munkafüzet, ami végigvezet az első 100 vicced megírásán. A könyv egymásra épülő gyakorlatokat tartalmaz, kezdve a rémegyszerű feladattól egészen a kihívást jelentőig.

A könyv nem igényel semmilyen előismeretet vagy előkészületet, és minden feladat körülbelül 5-15 percet vesz igénybe. Bárki, bármikor belekezdhet.

Tartalom

A könyv tartalmaz bemelegítő feladatokat, illetve különböző “vicc típusokat” mutat be és gyakoroltatja azokat. Tartalmaz továbbá gyakorlatokat az anyagod személyre szabására, és tippeket stand-up comedy előadásra is.

 • 💪 Vicc író gyakorlatok
 • 🍷 Saját példa viccek
 • 📺 Videó anyagok a viccek előadásáról
 • 🎨 Saját rajzokkal illusztrált oldalak
 • 🎤 Tippek, hogyan adj elő stand-up-ot
 • 📚 Elérhető PDF-ben, angolul

Kinek szól?

Habár a könyv a stand-up comedy tapasztalatainkból inspirálódott, a technikák, amiket bemutatunk benne más céllal és más területeken is felhasználhatóak.

Ha online tartalmat gyártasz, beszédet írsz, vagy prezentációra készülsz, ezen gyakorlatok segítségével könnyedén belecsempészhetsz egy-egy egysorost anyagaidba.

 • 🎙 Feltörekvő komikusok
 • ✍ Tartalomgyártók
 • 🐴 Trénereknek
 • 📢 Nyilvános beszédekhez, előadóknak
 • 🌍 Bárkinek, akit érdekel a vicc írás

Miért készült?

A könyvet Pintér Gábor írta és saját stand-up comedy tapasztalatait szerette volna összesűríteni egyetlen rövid könyvbe.

2017-ben kezdett Gábor stand-up comedy-vel fellépni, Koppenhágában. Azóta lépett fel kocsmákban, éttermekben, színházakban, hajókon és még a Dumaszínházban is. Írt vicceket amik mindig működtek, és írt vicceket amik soha nem működtek. Ezen kívül járt stand-up comedy kurzusra és számos könyvet elolvasott a témában. Mindezek mellett folyamatosan imprózott; hol kurzusukon, hol saját csapataival.

Ebben a könyvben Gábor olyan gyakorlatokat rakott össze, melyeket ha elvégez az olvasó, a könyv végére 100 saját gyártású, eredeti viccel fog rendelkezni. A könyv ingyen beszerezhető az Off The Line Hírlevélre való feliratkozással.

Készen állsz írni 100 viccet?

A gomb megnyomásával feliratkozol az Off The Line Hírlevélre.